top of page
4222124651078080.webp
Omgeving

"Overloon, het mooie Brabantse dorp op de grens van Noord-Brabant en Limburg, vormt het toeristische hart van de gemeente Land van Cuijk.​" 

Het dorp is landelijk bekend door het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum. Verder zijn er de toeristische trekpleisters zoals het Zoo Parc Overloon en een Landal recreatiepark. Het dorp telt meer dan vierduizend inwoners en ligt centraal in een uitgestrekte natuurlijke, groene omgeving. De vele bossen, waaronder de Ballonzuil en de Overloonse duinen, de boerenakkers en de uitgestrekte weilanden maken Overloon tot een uniek stukje Brabant waar het goed toeven is.

Verenigingen

Er is een bloeiend verenigingsleven met een diversiteit aan verenigingen, stichtingen en een rijk cultureel leven.

Recreatie

Verdere kent het dorp vele recreatie mogelijkheden zoals een natuurzwembad, een 9 holes golfbaan en tal van wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. Voor (groeps)activiteiten kunt u terecht bij Outdoor Overloon.

 

Winkels en horeca

Het Bourgondische wordt benadrukt door de vele mooie horecagelegenheden waaronder een brasserie, een ijssalon, snackbars culinair restaurants en enkele cafes. Het samenzijn voor culturele activiteiten vindt plaats in het dorpshuis De Pit.

Het winkelaanbod is breed met een Plus supermarkt, een slager, een bakkerij, een DA drogist, een bloemisterij en een Hubo doe het zelf zaak. Verder zijn er enkele tankstations, aannemers en overige nijverheidsactiviteiten.

Ook kunt u bij diverse horecagelegenheden terecht voor een hapje en een drankje, zoals Grand Café Broer & Zus, restaurant Boompjes en Grand Café Effe.

bottom of page